torstai 12. maaliskuuta 2015

Eväspatukoiden lumoissa

Silloin kun raakapatukat raivasivat tietään kauppojen hyllyille, kävin tyhjentämässä hyllyjä määrätietoisen tasaista tahtia. Olin innoissani siitä, että laukussa saattoi kuljettaa mukanaan muutakin sokeroimatonta ja gluteenitonta pikaevästä kuin pähkinöitä. Hain kaupasta motivaatiopatukoita, välipalapatukoita, eväspatukoita ja muutenvaan patukoita, maistoin varmaan jokaista mahdollista makua ja söin samalla vahingossa itseni irti jokaisesta. En ole saattanut syödä raakapatukoita enää pitkään aikaan, ja pelkkä ajatuskin jo vähän puistattaa. Tänään sain kuitenkin päähäni tehdä itse omat eväspatukkani (tai vaikkapa herkkutikkuni, kahvipötkyläni tai aprikoosipuikkoni. Valitse mieleisesi vaihtoehto). Kaikista parasta näissä patukoissa on se, ettei ohjeeseen tule ainuttakaan pähkinää tai taatelia. Niitä kun löytyy lähes jokaisesta raakapatukasta, ja olen jo aivan armottoman kyllästynyt koko makuyhdistelmään. Siitä huolimatta eväspatukka on kuitenkin vallan hauska keksintö. Etenkin silloin, kun nälkä on hirmuinen, mutta ruuan valmistumiseen menee vielä tunti. Tai sitten silloin, kun tekee vaan mieli jotain missä on runsaasti aprikoosia. Ohje on alunperin täältä, mutta lisäsin joukkoon myös hiukan seesaminsiemeniä sattumiksi.


Aprikoosipatukat

150 g kuivattuja luomu aprikooseja
100 g kookoshiutaleita
0,5 dl seesaminsiemeniä
yhden appelsiinin mehu
4 rkl sulatettua kookosöljyä

1. Paloittele aprikoosit karkeasti saksilla ja laita aprikoosit sekä appelsiinimehu tehosekoittimeen. Surruuttele koneella, kunnes aprikoosit ovat hienontuneet hiukan, mutta sattumia on vielä reilusti.
2. Sekoita loput ainesosat aprikoosimassaan ja levitä tahna haluamasi paksuiseksi levyksi.
3. Laita levy pakastimeen puoleksi tunniksi, ja sitten sopivan kokoisiksi patukoiksi.
4. Säilytä patukat jääkaapissa, nappaa evääksi töihin tai herkuttele muuten vaan. 

Ps. Joudun ehkä syömään vielä yhden patukan suruuni, sillä rakastamani kirjailija Terry Pratchett on kuollut. Tämä murheellinen uutinen vaatisi kyllä jo melkein suklaata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti