maanantai 16. maaliskuuta 2015

Pestoillen kohti kevättä

Ihmettelin joskus vuosia sitten miksi pestoa niin kovasti hehkutettiin, sillä maistamani kaupan purkkitavara maistui lähinnä öljyltä. Kuvittelinkin vuosia että pesto ei maistu oikein miltään, kunnes tein sellaista kerran itse. Se oli rakkautta ensi lusikallisella. Yksi lempituoksuistani on tuore basilika, ja käyttäisin sitä varmaan hajuvetenäkin jos se olisi mahdollista. Pesto tuoksuu ja maistuu kesältä ja hyviltä asioilta, eikä sen tekemiseen mene kuin hetki aikaa. Tämä pesto-ohje ei ole sen ihmeellisempi kuin sata muutakaan, mutta jaan omani, koska tällä ohjeella olen onnistunut tekemään niin hyvää pestoa että nuolisin purkinkin jos kieli ylettyisi pohjalle asti.


Lempparipesto

1 ruukku basilikaa
1 dl oliiviöljyä
2 rkl pinjansiemeniä
ripaus suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 dl raastettua parmesaania
puolikkaan sitruunan mehu

1. Paahda pinjansiemeniä nopeasti kuumalla pannulla kunnes siemenet saavat hieman väriä. Sekoittele hyvin etteivät siemenet pala.
2. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai soseuta pestoainekset sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa öljyä kunnes saat sopivan koostumuksen.
3. Maista suola ja mausteet, ja käytä valmis pesto vaikka salaatissa tai tomaattikeitossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti