keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Nopeat kookosraakapallerot

Olen perinyt mummoltani ruuan tuputtamisen jalon taidon, ihan sen samaisen ominaisuuden jolle naureskelin koko lapsuuteni. 32-vee syntymäpäiväni kohokohtia oli mm. juustokakkureseptien bongailu, taatelikakun leipominen ja omenapiirakan pipertely. Mummoefektin tasapainottamiseksi tunnustan myös intoilleeni melkein vetistelyyn asti synttäripaketeista paljastuneista Sid Meier's Civilization: Beyond Earth -PC pelistä ja The Wolverine sekä X-Men: Days of Future Past -leffoista, joten henkinen ikäni asettuu kai keskimäärin kolmenkympin korville.

Kahvittelu on ilmeisesti kääntynyt mielessäni synonyymiksi leipomiselle ja raakaherkkujen näpertelylle, sillä heti kahvikutsun esitettyäni pyörittelen jo mielessäni potentiaalisia tuputettavia kahvin kylkeen. Kaikeksi onnekseni ystäväpiiriini koostuu makureista, ja kaikista omituisimmatkin reseptitestailuni ja viritelmäni uppoavat hyvin otolliseen maaperään. Tällä kertaa tuli vähän kiire, koska en ollut varautunut yllätysvieraaseen ja kaapissa ei ollut mitään hyvää. Onneksi jääkaappiin oli jäänyt kuitenkin muutama tuore taateli, ja kaapin pohjalla pyöri pussillinen kookoshiutaleita. Niistä syntyi kahvin keittelyn ohessa lopulta aivan älyttömän helppo ja nopea herkku. Jos syöjiä on useampia kuin kolme, kannattaa tehdä heti suosiolla tuplasatsi.


Helpot ja nopeat raakakookospallerot (n. 14 kpl)

4 keskikokoista taatelia
1,5 dl kookoshiutaleita
1 rkl kookosöljyä
2 rkl Puhdistamon Suklaasmoothiejauhetta (tai maun mukaan raakakaakaojauhetta)

+ hieman kookoshiutaleita koristeluun

Poista taateleista kivet ja sekoita kaikki ainekset tasaiseksi mössöksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Jos käytät ohjeessa raakakaakaojauhetta suklaasmoothiejauheen sijaan, kokeile ensin vähän pienemmällä määrällä ja maista kaipaatko enemmän kaakaota joukkoon. Pyörittele massasta palloja ja pyörittele ne kookoshiutaleissa. Laita hetkeksi jääkaappiin ja herkuttele.

2 kommenttia: