Gluteenittomat piparit (noin kolme pellillistä)
1 dl kookospalmusokeria
3/4 dl agavesiirappia
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
1/2 tl neilikkaa
3 tl kanelia
70 g kookosöljyä
1 muna
1 tl soodaa
1 dl perunajauhoa
2 dl maissijauhoa
1 dl mantelijauhoa
1 tl ksantaania
1. Kiehauta kookospalmusokeri, agavesiirappi ja mausteet.
2. Vatkaa sooda kuumaan mössöön.
3. Sekoita vähän jäähtyneen seoksen joukkoon kananmuna, jauhot ja kookosöljy.
4. Laita jääkaappiin ja annan taikinan levätä yön yli.
5. Nosta taikina huoneenlämpöön hiukan ennen leipomista, jotta se ei ole liian kovaa kaulittavaksi.
6. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ja tee mielesi mukaisia pipareita. Jos taikina käy liian löysäksi ja jää kiinni kaulimeen tai pöytään, laita taikina hetkeksi pakastimeen tai jääkaappiin viilenemään.
7. Paista piparit 200 asteessa noin 5 minuuttia.
Muista maistella taikinaa vähän joka välissä, ja tarkista uuniin vähän väliä etteivät piparit kärvenny. Näistä tuli oikein kelpo pipareita, enkä olisi aivan heti gluteenittomiksi arvannut. Leivon näitä kyllä taatusti uudestaan. Saatan jopa lisätä mausteiden määrää, voimakkaista mauista kun tykkään. Leipomisiin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti