keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Lumoavat linssit

Pimeää aamulla, pimeää päivällä, pimeää illalla. Tuulee, sataa ja paleltaa, eikä aurinkoa näe kuin pari kertaa kuukaudessa. Silloin kaipaan jotain lämmittävää ja mausteista ruokaa ankeutta piristämään. Intian makuja yhdistelevä linssipata toimii loistavana lohturuokana jopa täällä lähes Mordoria muistuttavissa maisemissa, kun ulkona sataa ja tuulee niin että ikkunapellit kolisee. Ohje on alunperin blogista Mexikoa puhuva koira, ja resepti muuttuu aina vähän sen mukaan mitä aineksia kaapista löytyy. Ohje ei ole vaikea, siinä on vaan monta ainesosaa. Helpoimmalla pääset, kun otat kaikki tarvittavat aineet valmiiksi esille. Tässä tämän päivän versio.


Lämmittävä linssipata

120 g punaisia linssejä
vettä 
suolaa 

3 rkl voita
3 valkosipulin kynttä
2 chiliä
100 g sekasieniä (tatteja, kanttarelleja, rouskuja..)
1 sipuli
0,5 tl kurkumaa
1 tl kuminan siemeniä hienonnettuna
1,5 tl fenkolin siemeniä hienonnettuna
1 tl kanelia
1 tl raastettua inkivääriä
1,5 tl chilijauhetta
1 tl currya
400 g paseerattua tomaattia
1 prk tomaattipyrettä
1 dl vettä

80g voita
3 rkl ranskankermaa
0,5 tl chilijauhetta
suolaa
mustapippuria

Valmistus

1. Huuhtele linssit ja keitä n. 10min.
2. Laita pannulle voi, kurkuma, pilkottu sipuli, chili ja sienet.
3. Raasta joukkoon valkosipuli ja inkivääri. Lisää hienonnettu kumina ja fenkoli, kaneli ja chilijauhe.
4. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää curry ja paseerattu tomaatti sekä tomaattipyre. 
5. Sekoittele hetki, ja lisää sitten vesi ja linssit. 
6. Anna kiehahtaa ja lisää chili, voi ja ranskankerma.
7. Hauduta n. 30 min ja tarjoile joko maustamattoman jogurtin tai ranskankermanokareen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti