Lämmittävä linssipata
120 g punaisia linssejä
vettä
suolaa
3 rkl voita
3 valkosipulin kynttä
2 chiliä
100 g sekasieniä (tatteja, kanttarelleja, rouskuja..)
1 sipuli
0,5 tl kurkumaa
1 tl kuminan siemeniä hienonnettuna
1,5 tl fenkolin siemeniä hienonnettuna
1 tl kanelia
1 tl raastettua inkivääriä
1,5 tl chilijauhetta
1 tl currya
400 g paseerattua tomaattia
1 prk tomaattipyrettä
1 dl vettä
80g voita
3 rkl ranskankermaa
0,5 tl chilijauhetta
suolaa
mustapippuria
Valmistus
1. Huuhtele linssit ja keitä n. 10min.
2. Laita pannulle voi, kurkuma, pilkottu sipuli, chili ja sienet.
3. Raasta joukkoon valkosipuli ja inkivääri. Lisää hienonnettu kumina ja fenkoli, kaneli ja chilijauhe.
4. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää curry ja paseerattu tomaatti sekä tomaattipyre.
5. Sekoittele hetki, ja lisää sitten vesi ja linssit.
6. Anna kiehahtaa ja lisää chili, voi ja ranskankerma.
7. Hauduta n. 30 min ja tarjoile joko maustamattoman jogurtin tai ranskankermanokareen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti