lauantai 6. joulukuuta 2014

Jumalainen raaka-aine, kaakao!

Kerran oikeasti laadukasta raakasuklaata maistettuani Fazerin siniset jäivät yllätyksekseni hyllyyn. Melkoinen muutos entiseltä maitosuklaarohmulta! Kaakaon täyteläinen ja voimakas maku koukuttaa, ja parasta raakasuklaan valmistamisessa on ehdottomasti pähkinöiden, marjojen ja muiden lisukkeiden valinta. Rakastan sattumia, ja parhaassa suklaassa on mielestäni saman verran höysteitä kuin itse kaakaota. Voi sitä pettymystä kun ostin joskus gojilla maustettua raakasuklaata, mutta varsinaisia goji marjoja oli koko levyssä kolme kappaletta. Kolme! Näissä pähkinäsuklaissa on kivan tumma aromi, mutta samalla ihanan marjainen, kiitos gojin ja mulperin. 


Pähkinäinen raakasuklaa

70g kaakaomassaa
1 rkl kookosöljyä (reilu kukkurallinen)
1 tl hunajaa
1 tl kookospalmusokeria
0,5 rkl macaa
1 rkl lucumaa
ripaus ruusuolaa

0,5 dl liotettuja cashewpähkinöitä (tunti jos on aikaa, puoli tuntia jos on akuutti suklaanhimo)
2 rkl mulperimarjoja
2 rkl goji marjoja

Sulata kaakaomassa vesihauteessa. Lisää joukkoon kookosöljy ja hunaja, ja anna niiden sulaa. Sekoita tasaiseksi massaksi, ja laita joukkoon vielä maca, lucumajauhe ja hyppysellinen ruususuolaa. Maista ja lisää tarvittaessa hiukan kookospalmusokeria, hunajaa tai lucumaa jos kaipaat enemmän makeutta.

Lisää suklaamassaan liotetut cashewpähkinät, mulperit ja gojit. Kaada seos esim. pakasterasiaan tai muotteihin ja laita pakastimeen kunnes massa jähmettyy. Halkaise kokonainen suklaalevy palasiksi, ja nautiskele hartaasti. Säilytä loput suklaat pakastimessa tai jääkaapissa.


Hyvää ja suklaista itsenäisyyspäivää! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti