Mantelijauho antaa leipään niin kivan maun, että laitan sitä yleensä ainakin desin verran taikinaan, ja sitten vaan kaveriksi kaksi desiä jotain muuta luontaisesti gluteenitonta jauhoa, kuten tattarijauhoa, perunajauhoa, kaurahiutaleita tai vaikkapa riisijauhoa. Helppo ja nopea resepti, jota voi soveltaa lähes loputtomiin. Tässä yksi variaatio iltateen seuraksi.
Mantelileipäset (6 kpl)
1 dl mantelijauhoja
1 dl maissijauhoja
1 dl kaurajauhoja
1 tl psylliumia
1 tl ksantaania
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruususuolaa
1 dl kauramaitoa
2 kananmunaa
3 rkl jogurttia
3 rkl kookosöljyä
auringonkukansiemeniä
kurpitsansiemeniä
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon kauramaito, kananmunat, jogurtti, kookosöljy ja maun mukaan siemeniä. Taikina saa olla löysähköä, muttei vetelää. Nostele pellille kuusi kokkaretta ja ripottele päälle siemeniä. Paista 225 asteessa n. 10-12 min. Jäähtynyt leipä on hyvä säilyttää jääkaapissa jotta se pysyy pehmeänä.
Niin hyvän näköisiä! :)
VastaaPoistaJa niin hyvän makuisiakin! :)
PoistaOlen itse tehnyt aina ohjeella johon tulee juustoraastetta, mutta sitten niiden kanssa ei voi käyttää juustoa, kun on jo valmiiksi pelkkää juustoa koko sämpylä, joten tämä on kiva muunnos! Tein manteli- ja soijajauhosta sekä ilman kookosöljyä ja hyvin pelittää! Kiitos! (itse en syö hiivalla kohotettuja leipiä, joten on valinnanvara aika niukanlainen)
VastaaPoistaHei hienoa että onnistui! :) Tuo mantelijauho antaa näihin kyllä kivan maun, ja ohjettakin voi muutella ihan loputtomiin. Jos tykkäät makeammista leipäsistä, sekaan voi laittaa esim. hunajaa. Kaikki siemenet, pähkinät yms. sopii myös kivasti joukkoon aina sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään. :)
VastaaPoista