tiistai 3. helmikuuta 2015

Sinisen hetken kaakao

Kaivettuani autoni hangesta jälleen kerran sormet kohmeessa ja sormikkaat märkinä, takaraivossani alkoi kummitella kaakao. Ja autotalli, auton sisätilan lämmitin ja henkilökohtainen kuljettaja. Koska näitä listan viimeisimpiä kohtia ei ole ihan lähitulevaisuudessa saatavilla, päätin keskittyä siihen kaakaoon. Niin tuhtiin ja täyteläiseen, että lusikka seisoo melkein pystyssä, ja samalla sen verran kipakkaan että chilin potkaisu polttelee mukavasti suussa. Kaakaojauhe oli päässyt loppumaan kaapista viikonlopun mokkapalakokeilujeni jäljiltä (siitä myöhemmin lisää), joten tutkailin tovin purkkeja ja purnukoita, ja sekoittelin mieleisistäni aineksista oman versioni kaakaosta. Makeanhimo lähti kertaheitolla, ja räjähtänyt keittiökään ei enää pistänyt silmään hämärtyvässä illassa. Ilman valoja kotona ei yksinkertaisesti ole tiskiä, koirankarvoja tai koiran teurastamia pehmoleluja. Senkun nappaa kaakaokupin käpälään ja linnoittautuu peiton alle hyrisemään tyytyväisenä.


Talvipäivän tuhti kaakao (2 tuhtia annosta)

40 g kaakaomassaa
5 dl kauramaitoa
1 kanelitanko
2 kokonaista neilikkaa
teelusikan kärjellinen jauhettua chiliä
2 rkl kookospalmusokeria

1. Laita kaikki ainekset kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä. Älä kiehauta.
2. Sekoita vispilällä jotta saat kaikki ainekset kunnolla sekaisin.
3. Poista kokonaiset mausteet ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti