lauantai 14. helmikuuta 2015

Ystävänpäivän raakakakku

Päätin tehdä rakkaalleni raakakakkua ystävänpäivän kahviherkuksi, vaikka ensimmäinen raakakakkuviritelmäni menikin tässä taannoin penkin alle. Sen lisäksi että ensimmäisestä raakakakustani tuli todella ruma, sen pintakerros maistui niin omituiselta että se kaavittiin yhteistuumin roskiin. Huomasin että sauvasekoittimen leikkuuterä ei ole todellakaan tarpeeksi tehokas silkkisen pähkinäkerman suruutteluun, vaan koko kone kuumenee ja mössöstä tulee rakeista. Vahingosta viisastuneena päätin tehdä kakun tällä kertaa ilman pähkinöitä, ja nyt lopputulos olikin ihanan raikas ja kevyt. Jos et ihan ystävänpäiväksi ehdi tätä reseptiä enää testailemaan, piristä arki-iltaa tällä kookoksen ja puolukan ystävän lempikakulla. Ihanaa ystävänpäivää juuri Sinulle!


Puolukka-kookos raakakakku (n. 18cm irtopohjavuoka)

Pohja

3 rkl hunajaa
1 rkl kookosöljyä
4 dl kookoshiutaleita
ripaus suolaa

Täyte

1 dl kookosöljyä
0,5 dl hunajaa
1 banaani
5 dl puolukkaa
2 dl vatkattua kookoskermaa
(vaniljajauhetta)

1. Valmista ensin pohja. Sulata kookosöljy vesihauteessa ja lisää sitten joukkoon hunaja ja kookoshiutaleet. Pienemmät kookoshiutaleet toimivat tässä paremmin kuin suuret.
2. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia, jotta kakku irtoaa vuoasta paremmin. Painele sitten kookosmössö tiiviisti vuoan pohjalle, ja siirrä pohja pakastimeen odottamaan.


3. Valmista täyte. Sulata ensin kookosöljy vesihauteessa ja laita joukkoon hunaja.
4. Hienonna tehosekoittimella tai sauvasekoittimella puolukat ja banaani, ja lisää kookosöljy ja hunaja joukkoon, ja suruuttele puolukkaseos tasaiseksi massaksi.
5. Vatkaa seuraavaksi kookoskerma. Tähän tarvitset täysirasvaisen kookosmaitotölkin. Laita tölkki jo edellisenä iltana jääkaappiin, jotta kookoskerma ja vesi erottuvat toisistaan. Älä ravista tölkkiä! Kakun valmistuspäivänä ota tölkki jääkaapista, kaavi purkin pinnalle noussut kookoskerma kulhoon ja vatkaa se vaahdoksi. Tölkin pohjalle jääneen nesteen voit käyttää esim. smoothien valmistuksessa.
6. Nostele kookoskerma puolukkaseoksen joukkoon, ja lisää halutessasi mukaan hieman vaniljaa. Makeus riippuu banaanin kypsyydestä, joten maista täytettä ja lisää makeutusta tarvittaessa.
7. Kaada puolukkaseos pohjan päälle, ja nosta kakku pakastimeen jähmettymään ainakin tunniksi.
8. Nosta kakku pakastimesta vähän ennen tarjoilua ja koristele puolukoilla ja kookoslastuilla.

Valmis kakku säilyy pakastimessa muutaman päivän, jos ei satu häviämään heti parempiin suihin.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti