Punajuuret tarkoittivat pitkään sanavarastossani ainoastaan etikkapunajuuria = pahaa. Kun sitten tutustuin punajuuren ja aurajuuston jumalaiseen yhdistelmään, se oli menoa se. Myöhemmin huomasin että punajuuri taipuu aika moneen muuhunkin herkkuun, ja tuosta sotkevasta juureksesta tuli yksi talven piristyksistä. Etikkapunajuurista en kyllä tykkää vieläkään.
Uunipunajuuret
n. 1,5 kg punajuuria
50 g voita paloina
2 rkl hunajaa
n. 1,5 tl suolaa
1-2 tl mustapippuria
2 kourallista tuoretta timjamia
1. Kuori punajuuret ja pilko lohkoiksi.
2. Laita uunivuokaan punajuuret, voi, hunaja, mausteet ja timjami. Voita ei tarvitse sulattaa, eikä haittaa jos hunaja ei ole juoksevaa. Voit sekoittaa voin ja hunajan paremmin punajuurten joukkoon kun vuoka on ollut hetken uunissa.
3. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 2 tuntia. Sekoittele punajuuria välillä.
4. Maista kypsyys ja lisää tarvittaessa mausteita.
5. Tarjoile esimerkiksi maksapihvien, paistetun sipulin ja suppilovahveroiden kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti