Arkipastaa jauhelihakastikkeella
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
400 g jauhelihaa
140 g tomaattipyrettä (1 Mutti tomaattipyre tölkki)
1 tomaattipyretölkillinen vettä
2 dl kookosmaitoa tai kookoskermaa
1 tl mustapippuria
1 tl juustokuminaa
2 tl sambal oelek -chilitahnaa
suolaa maun mukaan
gluteenitonta pastaa
suolaa
oliiviöljyä
(voita)
1. Kuullota pilkottu sipuli ja raastettu valkosipuli reilussa lorauksessa oliiviöljyä.
2. Lisää pannulle jauheliha ja paista kypsäksi.
3. Laita tässä välissä pastavesi kiehumaan. Lisää hyppysellinen suolaa veteen.
4. Sekoita jauhelihan joukkoon tomaattipyre ja mausteet. Kaada tomaattipyretölkillinen vettä kastikkeen joukkoon.
5. Lisää kookosmaito ja pienennä samalla hellan lämpötilaa. Hauduta kastiketta kunnes pasta on kypsää.
6. Lisää kiehuvaan veteen pasta, ja kypsytä pakkauksen ohjeen mukaan.
7. Kaada pastavesi pois ja lisää pastan sekaan oliiviöljyä, ripaus suolaa ja halutessasi myös nokare voita. (Voi antaa pastalle hyvän maun, joten pitihän sitä nyt laittaa.)
8. Tarjoile arjen herkkupasta heti. Nakkaa pinnalle yrttejä jos kaapissa sattuu olemaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti