Mitäs tästä opimme? a) Lapset, älkää leikkikö kotista saunassa. Se muovi ei lähde koskaan kiukaan kivistä. Ja b) Linssit on hyviä kun niitä ei polta kattilanpohjaan.
Linssisalaatti (2 annosta)
1 dl vihreitä linssejä (kuivapaino)
2 dl vettä
ripaus suolaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl currya
0,5 tl suolaa
pieni loraus oliiviöljyä
1 avokado
1 pieni, kypsä mango
pari reilua kourallista mieleistäsi salaattia (tässä taitaa olla Napolitana mix)
feta/salaattijuustoa
1. Huuhdo linssit ja keitä suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukaan. (Itse keitin linssejä noin reilut parikymmentä minuuttia miedolla lämmöllä.) Linssit ovat valmiita kun ne pysyvät hyvin kasassa, mutta ovat kuitenkin pehmeitä syödä.
2. Anna linssien jäähtyä ja lisää sitten joukkoon sitruunamehu, curry, suola ja oliiviöljy. Maista, ja lisää mausteita tarpeen mukaan. Taisin ripsauttaa vähän lisää.
3. Jätä linssit maustumaan. Kuori sillä aikaa mango ja paloittele avokado.
4. Kokoa salaatti. Laita pohjaksi reilu kourallinen salaattia, versoja ja/tai yrttejä per annos. Laita salaatin joukkoon mangopalat, avokadopalat sekä linssit, ja murenna päälle fetajuustoa. Nautiskele joko sellaisenaan, tai lisukesalaattina.
Ps. Loppuviikko menee muuttaessa, joten palailen blogin pariin vasta ensi viikolla. En malta odottaa että pääsen kokkailemaan uudessa keittiössä, se on niiiiin hieno! Ja siellä on tilaa! Laskutilaa! Kaappitilaa! Mainitsinko jo että olen ihan huikean iloinen siitä keittiöstä? Mitä sitten vaikka uuden vuokra-asunnon hissi onkin kuin jostain 80-luvun punk-kauhuelokuvasta.
Jos ette kuule minusta, olen varmaan jumissa siellä hississä.
Linssit on parhaita idätettyinä
VastaaPoistaIdut on kyllä todella hyviä. Hyvä kun muistutit! Taidan laittaa purkillisen itämään kun saadaan taas keittiö käyttöön. :) Linsseistä en ole tainnut kokeillakaan idättää itse, kiitos vinkistä!
Poista