Vaikka maustekaapissa olikin käynyt joku mystinen kato, syntyi niistä jäljelle jääneistä mausteista oikein kelpo tomaattikeittoa. Jos soppaa jää yli, sen voi käyttää vaikka pastakastikkeena seuraavana päivänä. Ripauta keiton pinnalle haluamiasi yrttejä ja kruunaa koko komeus parmesaanilla. Onnistuin tiputtamaan parmesaanipurkin, ja sen sisältö lensi kaaressa lattialle ja pitkin jääkaappia. Onneksi meillä asuu kaksi karvaista rikkaimuria, joten kauhoin tyytyväisenä keittoa ja annoin koirien hoitaa siivoamisen. Siitä lattian nuolemisesta ei vaan meinannut tulla millään loppua. Ymmärtävät hyvän päälle, nuo parmesaaninnoutajat.
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 pieni chili
2 valkosipulin kynttä
(2 tuoretta tomaattia)
1 tlk tomaattimurskaa (400g)
1 prk tomaattisosetta (70g)
1 tlk kikherneitä (400g)
2 dl vettä
1,5 tl suolaa
1 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
0,5 tl mustapippuria
2 dl kermaista kookosmaitoa (Extra creamy coconut milk)
1 tl -1 rkl sitruunamehua (maun mukan)
2 tl sokeria tai muuta makeutusta
1. Kuullota sipuli, mutta älä ruskista. Sekoita joukkoon pilkottu chili, valkosipuli ja halutessasi tuoreet tomaatit.
2. Anna tomaatin hiukan pehmetä, ja lisää sitten joukkoon loput raaka-aineet kolmea viimeistä lukuunottamatta.
3. Hauduta soppaa miedolla lämmöllä noin 15 min. Sekoittele ja lisää tarvittaessa vettä.
4. Nosta kattila hellalta, kaada joukkoon kookosmaito ja soseuta keitto sauvasekoittimella.
5. Nosta keitto takaisin hellalle, ja anna pulpahtaa pari kertaa. Lisää sitten joukkoon sokeri ja sitruunamehu. Maista vielä suola, ja sitten vaan soppaa ääntä kohti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti