tiistai 9. elokuuta 2016

Täällä taas!

Ei varmaan yllättänyt ketään että tuli taas vahingossa pidettyä perinteinen kesän mittainen blogitauko. Paljon on tässä ehtinyt tapahtua sitten huhtikuun. Vaihdoin työpaikkaa, ja pari kuukautta olin aika puhki jo pelkästään siitä, että kello soi neljältä aamulla. Ihme kyllä se ylös pääseminen ei ole tuottanut ongelmia, vaan se päivällä pystyssä pysyminen. Iltapäivän zombiefiilis on vaatinut melkoista taistelua ja muutamia kahvikupillisia, mutta nyt alan olla jo voiton puolella. Toisin sanoen päikkärien kesto on vähitellen lyhentynyt tolkuttoman pitkistä jo lähestulkoon kohtuullisiin mittoihin. Näin masokistina tykkään kutenkin eniten siitä että töiden jälkeen olen fyysisesti puhki ja nälkäinen kuin susi. Mahtuupa enemmän ruokaa vatsaan, eikä unta tarvitse odotella.

Töiden lisäksi olen käynyt ryöstöretkillä tuttujen puutarhoissa, kyykkinyt mustikkametsässä, juossut ampiaisia karkuun olohuoneessa, kerännyt kippokaupalla vadelmia, lukenut nipun keskinkertaisia kirjoja (ja pari aivan helmeä!), saanut aivan järkyttävän ison rakon käteen melomisesta, taistellut kirvoja ja matoja vastaan parvekkeella, halannut ystäviä ja katsonut pari toooodella huonoa elokuvaa. Kyllä näillä eväillä jaksaa taas mennä kohti pimeneviä iltoja! Jos ei jaksa, aina voi tehdä chiavanukasta.


Suklaan ja lakritsan makuinen chia-vanukas (2 annosta)

1 banaani
4 dl kauramaitoa
2 rkl kaakao- tai raakakaakaojauhetta
1 rkl lakritsijuurijauhetta
0,75 dl chiasiemeniä

(2 tl hunajaa tai pari tuoretta taatelia jos banaani ei ole vielä kunnolla kypsä)

Sekoita blenderissä tai vaikka sauvasekoittimella kaikki muut ainekset paitsi chiasiemenet. Sekoita lopuksi siemenet joukkoon, ja anna vanukkaan turvota jääkaapissa ainakin puolisen tuntia. Herkuttele tuoreiden vadelmien ja pähkinärouheen kera.

2 kommenttia: