lauantai 19. joulukuuta 2015

Arpajaisten voittaja arvottu, mantelikeksejä leivottu


Ensimmäisen, järisyttävän mahtavan blogiarvontani osallistumisaika on päättynyt. Onnettarena toimi randomnumerogeneraattori sivustolla Random.org. Jättikiitos kaikille osallistujille hyvistä vinkeistä ja kommenteista. Laitoin reseptitoiveenne korvan taakse, ja sain samalla ripakipollisen uusia ideoita. Vielä kun ehtisi toteuttaa ne kaikki! No, mihinkäs tässä on kiire. Paitsi ehkä syömään mantelikeksejä ennen kuin koirat ehtii apajille. Olen näköjään onnistunut kasvattamaan vahingossa yhden pitkäkuonoisen pullahiiren ja toisen vähän harvahampaisemman keksinvaanijan. Samanlaisia herkkuperseitä ollaan koko sakki.

Ai niin, se arpajaisten voittaja! Onneksi olkoon Rommirusina, paketti lähtee sinulle.


Kirjoitin vuosi sitten kekseistä, ja siitä etten oikeastaan edes pidä niistä. Olen edelleen samaa mieltä, mutta pitkän harkinnan jälkeen olen tullut siihen lopputulokseen ettei itse leivottuja keksejä oikeastaan lasketa. Mantelikeksien inspiraationa toimi jääkaapin kätköistä löytynyt jämäpurkki. Tuttu tarina, tiedätte kuinka siinä aina käy. Ostat jonkun harvemmin tarvitsemasi tuotteen jotain tiettyä reseptiä varten, ja sen jälkeen unohdat tyynen rauhallisesti koko jutun. Kunnes törmäät siihen avattuun purkkiin joskus seuraavalla vuosikymmenellä.

Jääkaappi oli aika ankean tyhjä, mutta ajattelin että josko tuosta nyt yhdet keksit saa jotenkin tehtyä. Ei tarvinnut käyttää MacGyver kikkoja tai jeesusteippiä, keksit valmistui kaapista löytyvillä raaka-aineilla vartissa. Hurraa!


Nopeat ja helpot mantelikeksit 10 kpl

0,5 dl kookospalmusokeria
0,5 dl vettä
0,5 dl mantelivoita (tai maapähkinävoita)
1 dl mantelijauhoa
2 dl kaurahiutaleita

Laita kookospalmusokeri ja vesi kattilaan, ja kiehauta hiljakseen kunnes sokeri on hyvin sulanut. Lisää sokeriveden joukkoon mantelivoi ja mantelijauho, ja sekoita kunnes saat aikaiseksi tasaisen taikinan. Sekoita viimeiseksi joukkoon kaurahiutaleet. Pyörittele taikina pötköksi, ja jaa se kymmeneen osaan. Pyörittele palat palloiksi, ja paina keksit kevyesti linttaan haarukalla. Paista keksejä 175 asteessa 7-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti