perjantai 13. marraskuuta 2015

Pimeän päivän banaanipannari

Olen vakuuttunut siitä että toimin aurinkoenergialla. Niin kauan kuin valoisaa aikaa riittää, painelen pitkin kämppää kuin viitapiru ja yritän saada koko päivän kokkailut, työt, kauppareissut, joogatuokiot ja koirien kanssa ulkoilut sun muut mahdutettua siihen muutamaan tuntiin. Ei muuten aina onnistu. Siinä kohtaa kun hämärä alkaa laskeutua, akkuni loppuu totaalisesti kesken ja vietän lopun päivää pimeässä tuijottamassa Bonesia tai murhamysteerejä teekuppi kouraan liimaantuneena. Olen aivan valmis yöunille jo yhdeksän korvilla, ja nukun kevyesti kellon ympäri tukka takussa, peittoon kapaloituneena. Ainut asia mikä estää menemästä yöpuulle jo viideltä, on luultavasti tuo ehkä tämän vuosisadan hienoin keksintö, kirkasvalolamppu.

Pannarireseptejä on kirjat ja blogit pullollaan, eikä pannarin pyöräyttäminen nyt varsinaisesti mitään ydinfysiikkaa ole. Ihan kiusallanikin laitan kuitenkin pannarireseptien kirjavaan joukkoon vielä yhden gluteenittoman version, koska tästä tuli niin hyvää että ärsyttävän hämärä päivä muuttui astetta vähemmän ärsyttäväksi. Ehkä se piste i:n päälle oli tuo ylikypsä banaani, tai sitten vaan se rekkalastillinen kermavaahtoa. Joka tapauksessa, taidan syödä iltapalaksi vielä ainakin yhden jättisuuren palan.


Banaanipannari

3 dl vaaleaa riisijauhoa
1 dl maissijauhoa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa

3 kananmunaa
1 ylikypsä banaani

7 dl maitoa
100 g voisulaa

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Soseuta ylikypsä banaani kananmunien kanssa esim. sauvasekoittimella, ja lisää sitten banaani-kananmunasose, maito ja voisula jauhoihin vähän kerrallaan. Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia, ja herkuttele kermavaahdon ja mansikkahillon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti