perjantai 24. huhtikuuta 2015

Kookosvettä smoothie bowliin

Niin paljon kun rakastankin ihan perinteistä kermavaahtoa, olen lämmennyt vähitellen myös kookoskermavaahdolle. Banaanilättyjen kaveriksi se sopii jopa vähän liiankin hyvin. (Puolet lättyjä ja puolet kermaa, siinä on aika hyvä suhde.) Kookoskermassa on vaan yksi pikku jippo. Kookoskerma syntyy yön yli jääkaapissa levänneestä, täysirasvaisesta kookosmaitotölkistä. Valkoisen osan, eli kerman, voi kaapia kätevästi purkista käyttöön, mutta kookosmaidosta erottunut vesilitku onkin sitten asia erikseen. Siellä se helposti möllöttelee jääkaapin nurkassa monta päivää, kunnes yksinäinen, muumioitunut purkki löytyy vahingossa jostain rahkapurkkien takaa. Vaan ei hätää, ongelmaan on ratkaisu.

Nyt seuraa niksipirkkavinkki kaikille smoothien ystäville! Sen hailakan värisen, vähän epämääräisen nesteen voi hyvin upottaa vaikkapa mansikka-mango smoothieen. Pinnalle voi heittää halutessaan vähän sattumia. Tai sitten oikein ämpärikaupalla, kuten smoothie bowleissa. Luin tästäkin sosiaalisen median ruokailmiöstä tapani mukaan jälkijunassa. Seuraavaksi innostun luultavasti läskisoosista ja pula-ajan korvikekahvista.


Kookospohjainen smoothie bowl (1 annos)

Se liemi, joka jäi kookosmaitopurkkiin kaavittuasi kerman pois (noin 1 dl)
1 dl kauramaitoa tai muuta nestettä
1 dl mansikoita
1 dl pakastemangoa
puolikas banaani

Sekoita kaikki ainekset keskenään sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Kaada smoothie kulhoon ja koristele pinta marjoilla, pähkinöillä tai millä ikinä haluat. Tässä kulhossa on tyrnijauhetta, manteleita, mehiläisen siitepölyä ja itse poimittua vadelmaa ja mustikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti