keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Kanakeiton ihanuus

Inhoan ruokakaupassa käymistä, enkä suostu jättimarkettiralliin kuin kerran viikossa. En ole ilmeisesti vieläkään kasvanyt yli siitä vaiheesta kun kaupassa iskee itkupotkuraivari, ja tekee mieli karata jäätelöhyllyille kesken kaiken. Elän jokaisen kauppareissun jälkeen siinä harhaluulossa että olen muistanut ostaa kaiken tarvittavan, eikä lähikauppaan tarvitse raahautua tällä kertaa. Ja kas kun kuitenkin poikkeuksetta hortoilen joka viikko samaisessa pikkumarketissa pipo silmillä, toppahousut yöhousujen päälle tungettuna ja lähestulkoon aamukahvikuppi toisessa kädessä. Saan yleensä päähäni valmistaa jotain helppoa kaapista löytyvistä aineksista ennen töihin lähtöä, mutta päädyn kuitenkin johtopäätökseen ettei ruoka onnistu millään ilman a) basilikaa b) sitruunaa c) granaattiomenaa tai d) avokadoa. Luettele perään loput aakkoset ja täytä mieleisilläsi raaka-aineilla.

En ole tehnyt pitkään aikaan kanakeittoa, vaikka blogini perusteella voisi kuvitella että täällä syödään pelkkää kanaa. Tällä kertaa lähikaupasta oli pakko hakea sitruunaa ja basilikaa, koska muuten en olisi tietenkään voinut tehdä mitään ruokaa. Sitä tavallista täällä, kuinkas siellä?


Lämmittävä kanakeitto (noin 4 annosta)

2 rkl kookosöljyä
1 rkl punaista currytahnaa
5 pientä perunaa
1 porkkana
1 sipuli
4 kanafiletttä paloiksi saksittuna
100 g sieniä (tässä suppilovahveroita)
1 chili
5 dl vettä

2 rkl soijakastiketta
2 rkl kookospalmusokeria
2 tomaattia
2 dl kookosmaitoa
2 reilua kourallista basilikaa

puolikkaan sitruunan mehu
(tarvittaessa suolaa)

1. Kuori ja paloittele perunat, porkkana ja sipuli valmiiksi.
2. Kuumenna kattilassa kookosöljy ja lisää sekaan currytahna. Sekoittele, kunnes curry alkaa tuoksua.
2. Lisää kattilaan sipuli, sekoittele kunnes sipuli pehmenee hiukan. Varo ettei currytahna pala, pienennä lieden lämpötilaa tarvittaessa.
3. Lisää kattilaan peruna ja porkkana, sekoita.
4. Jos kattilasi on tarpeeksi suuri, paista kana pikaisesti juuresten kanssa. (Pari minuuttia riittää.) Jos kattilassa on ahdasta, voit paistaa kanan erikseen, tai käyttää valmiiksi kypsennettyä kanaa.
4. Lisää kattilaan vesi, sienet ja pilkottu chili. Hauduta hiljakseen n. 10-15 min.
5. Lisää keittoon soijakastike, kookospalmusokeri, pilkotut tomaatit, kookosmaito ja silputtu basilika.
6. Kypsennä kunnes tomaatti alkaa pehmetä.
7. Lisää lopuksi puolikkaan sitruunan mehu, ja maista tarviiko liemi suolaa tai lisää mausteita. Leikkaa keiton pinnalle vielä hiukan basilikasilppua ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti