sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Sunnuntain herkkumysli

Olisin voinut elää lapsena pelkällä hedelmämyslillä. Aamupalavalikoimani on onneksi laajentunut niistä ajoista huomattavasti, mutta yhä toisinaan iskee niin järkyttävä myslinhimo että sitä on vaan saatava. Kaupan myslit ovat usein täynnä sokeria, ja suurin osa hedelmämysleistä koostuu pelkistä kaura- ja vehnähiutaleista, banaanilastuista, papaijasta ja ananaksesta. Yleensä myslistä myös loppuvat sattumat kesken, ja loppupussillinen on pelkkää kuivaa ja mautonta hiutaletta. Yllättävän monet myslit sisältävät gluteenia, ja gluteenittomat vaihtoehdot ovat taas niin julmetun kalliita ettei niitä osta kukaan persaukinen osa-aikatyöläinen. Tässäkin tapauksessa tulin siihen lopputulokseen että jos haluan hyvää gluteenitonta mysliä josta ei lopu hedelmät kesken, teen sen itse. Tätä minimysliä tuli juuri sopivan kokoinen annos akuuttiin myslihimoon, eikä sen varastoimiseen tarvitse valtavaa purkkia. Makuunkaan ei ehdi kyllästyä ennen kuin myslit on jo syöty parempiin suihin.


Hedelmäinen minimysli

1 rkl hunajaa (reilu lusikka)
2 rkl kookosöljyä tai voita (kukkurallisia lusikallisia)
1,5 tl kardemummaa
1 dl quinoahiutaleita
3 dl kaurahiutaleita
0,5 dl seesaminsiemeniä
1 dl pähkinöitä, kuten cashew- ja parapähkinä

1 dl sokeroimatonta ananasta
1 dl sokeroimatonta mangoa
1 dl sokeroimatonta papaijaa
1 dl omenamehulla makeutettua karpaloa

1. Laita kattilaan hunaja, kookosöljy/voi ja kardemumma. Sulata rasva ja hunaja.
2. Sekoita joukkoon hiutaleet, seesaminsiemenet ja pähkinät.
3. Levitä seos uunipellille ja paahda 175 asteessa n. 5 minuuttia. Tarkkaile seosta ettei mysli pala.
4. Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen hedelmät.
6. Purkita vasta kun seos on jäähtynyt kokonaan.

Vinkki: Kuivattuja, sokeroimattomia hedelmiä löytyy mm. Punnitse & Säästä -myymälöistä. Laita mysliin suosikkihedelmäsi ja pähkinäsi, niin sunnuntain herkkuaamupala on valmis!

2 kommenttia:

  1. Oi hitsi kun kuulostaa hyvältä!!

    VastaaPoista
  2. Tästä tuli kyllä vähän turhankin hyvää.. :D Ja mysli tuli myös nopeasti valmiiksi, joten puolta päivää tämän valmistamiseen ei onneksi mene. Voi olla että tässä lähiaikoina tulee tehtyä mysliä kyllä uudemmankin kerran. :)

    VastaaPoista