Goalainen mausteinen kana (4 annosta)
Mausteseos
6 kokonaista mustapippuria
3 neilikkaa
2 tl fenkolinsiemeniä
4 kuivattua punaista chiliä
1 tl kardemummansiemeniä
2 tl valkoisia unikonsiemeniä (jos et löydä näitä kaupasta, toimii ilmankin!)
2 kanelitankoa
2 tl suolaa
1 tl kurkumajauhetta
1 tl juustokuminaa jauhettuna
1 tl korianterijauhetta
1. Tee ensin mausteseos. Laita kokonaiset mausteet kuivalle paistinpannulle, ja paahda niitä 1-2 minuuttia. Nosta pannu liedeltä ja anna jäähtyä.
2. Laita paahdetut mausteet, suola ja maustejauheet mortteliin, ja jauha hienoksi. Tämä vaatii kärsivällisyyttä.
Kanan paistaminen
4 rkl kasvi- tai maapähkinäöljyä
1 sipuli pieneksi pilkottuna
3 valkosipulin kynttä
n. 600g kanaa suupaloiksi leikattuna
4 dl kookosmaitoa
3 dl kylmää vettä
1 tl tamarinditahnaa
1. Kuumenna öljy pannulla ja lisää siihen sipuli ja hienonnettu valkosipuli. Kuullota keskilämmöllä 2-3 minuuttia.
2. Nosta lämpö kuumaksi ja lisää kanapalat. Kypsennä kunnes kanasta ei enää valu nestettä.
3. Kaada mausteseos kanasipuliseoksen joukkoon ja sekoittele pari minuuttia.
4. Lisää kookosmaito ja vesi, kiehauta.
5. Vähennä lämpöä ja hauduta hiljakseen 15-20 minuuttia.
6. Lisää tamarinditahna ja hauduta vielä 2-3 minuuttia. Tarjoa heti vaikkapa riisin kanssa.
Jos haluat päästä intialaiseen tunnelmaan, mutta Bollywood leffat on vielä vähän liikaa, kokeile vaikkapa elokuvaa Herkullinen elämä. Tämä on sellainen hienolla musiikilla ja visuaalisella karkilla höystetty hyvän mielen leffa kaikille ruokafriikeille. Väkisinkin alkaa hymyilyttää. Ja vatsa kurnia.
Sulla on sitten upeita kuvia :)
VastaaPoista-Sparkie
Oi, kiitos. :) Koitan tässä samalla palautella mieleen kameran käyttöä, joten kiva kuulla!
VastaaPoistaOli kyllä niin hyvää! Odotan jo innolla seuraavaa illalliskutsua :P
VastaaPoistaTervetuloa vaan syömään! :D Saanpahan taas hyvän tekosyyn tehdä lisää herkkupöperöitä. ;)
VastaaPoista