maanantai 15. joulukuuta 2014

Raakaherkkuja sadepäivään

Iltavuoroissa on se mukava puoli että aamuisin on hyvin aikaa puuhata kaikkea mahdollista. Joulu on myös hyvä tekosyy testata kaiken maailman herkkuohjeita ihan vaan siksi, että lahjaksihan ne kaikki menee. Yhtään en onneksi ole maistellut.. Sadepäivä ei innostanut ulkoilemaan koirien kanssa yhtään pidempään kuin on pakollista, joten aikaa jäi hyvin keittiössä kohnottamiseen.

Mietin viimeksi raakalakritsitoffeeta valmistaessani että siihen voisi sopia mukavasti raakasuklaata päälle. Lopputuloksesta tuli hauska suolaisen ja makean yhdistelmä, tykkään kovasti. Vähän kahvia kylkeen, ja voilà!


Raakasuklaatoffee

Raakasuklaa

n. 80g kaakaomassaa
1,5 rkl kookosöljyä
1 tl hunajaa
2 tl agavesiirappia (tai hunajaa)
0,5 rkl macaa
1 rkl lucumaa
ripaus ruusuolaa

Raakalakritsitoffee 

Ohjeen löydät täältä. Käyttämääni lakritsijuuriuutejauhetta voi laittaa huoletta enemmänkin, se on aika mietoa tavaraa. Tähän ohjeeseen meni ainakin kolme ruokalusikallista.

Valmistus

1. Laita ensin kaakaomassa sulamaan vesihauteeseen. Varo ettei kulhoon tipu vettä.
2. Kun massa on sulaa, lisää joukkoon öljy, hunaja ja agavesiirappi. Sekoita.
3. Kun seos on tasaista, lisää loput aineet.
4. Kaada raakasuklaa muottiin niin, että tilaa jää vielä toffeekerrokselle.
5. Laita muotti pakastimeen tai jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.
6. Tee raakalakritsitoffee ohjeen mukaan.
7. Ota muotit kylmästä ja täytä ne loppuun lakritsitoffeemassalla.
8. Laita vielä hetkeksi pakastimeen jähmettymään.
9. Säilytä herkut kylmässä tai tarjoile heti.


Jos et omista muotteja, voit aivan hyvin laittaa ensin kerroksen lakritsitoffeeta pakasterasian pohjalle, ja seoksen jähmetyttyä lisätä vaan suklaakerroksen päälle. Kun rasia on ollut hetken pakkasessa jähmettymässä, leikkaa raakasuklaatoffee palasiksi.

2 kommenttia:

  1. Todella helppo ja herkullinen ohje! Näitä on tullut jo usemman kerran tehtyä. Jopa ''terveysjutuille'' nenää nyrpistävän siskoni mahaan näitä katosi vaivattomasti kehujen kera. Ovat maistuneet muutenkin monille sellaisille, jotka eivät raakasuklaaseen ole vielä tutustuneet tai tykästyneet:)

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva kuulla! :) Nämä maistuvat tosiaan myös niille, jotka eivät ole raakasuklaata tai muita raakaherkkuja koskaan maistaneet. Huomasin että jouluna katosivat aika nopeasti parempiin suihin. :D

    VastaaPoista