sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Pizzasunnuntai

Välillä tekee hirveästi mieli pizzaa. Mielellään sellaista kunnon täytteitä pursuavaa kotiuunipellillistä, jonka valkosipulin tuoksu kantaa naapuriin saakka. En kuitenkaan käytä kovin mielelläni valmiita gluteenittomia jauhoseoksia niiden sisältämien lisäaineiden ja vehnän vuoksi, joten kunnollisen gluteenittoman pohjan ohjeen metsästys on ollut eräänlainen Mission Impossible. Tämä pohja oli jo aika lähellä totuutta, mutta sitä täydellistä ohjetta etsin edelleen. Pizzanhimon sai tälläkin hyvin taltutettua, eikä totta puhuen mikään missä on kunnon kerros juustoa voi olla pahaa.


Pohjan ohjeen löysin Ruoka-aikamatka -blogista.

Tattaripohja pizzaan (1 pellillinen)

3,5 dl vettä
1/2 pakettia (25 g) hiivaa
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1 dl mantelijauhoa
4 dl tattarijauhoa
1 dl kaurajauhoa (tattarijauhoni loppuivat kesken, joten jatkoin kaurajauhoilla)
1 tl psylliumia

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, mantelijauhot ja psyllium. Alusta joukkoon vähitellen tattarijauho, kaurajauho ja oliiviöljy. Jos taikina ei irtoa käsistä, lisää jauhoja. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi, ja levitä sitten pellille. Anna kohota vielä hetken.


Tomaattikastikkeen ohjeen nappasin herkullisesta Hämmentäjän blogista. Kaipasin vähän lisää potkua, joten lisäsin vielä puolikkaan chilipaprikan joukkoon.

Tomaattikastike

loraus oliiviöljyä
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
(maun mukaan chiliä)
1 pieni purkki tomattipyrettä
200 g paseerattua tomaattia
kuivattua basilikaa
kuivattua oreganoa
mustapippuria

Pilko sipuli, valkosipuli ja chili. Kuullota niitä hetki kuumassa öljyssä. Lisää loput aineet ja anna kastikkeen pulpahtaa pari kertaa ja hautua hetki.

Täytteet

Levitä pizzapohjan päälle tomaattikastike ja haluamasi täytteet. Tässä pizzassa on hunajalla ja sitruunalla maustettua kanaa, sekasieniä pakastimesta, aurinkokuivattua tomaattia, ja valmiin pizzan päällä vielä lisäksi tuoretta rucolaa ja thaibasilikaa (koska se tavallinen basilika oli kaupassa taas huonoa) sekä parmesaania.

Paista 225 asteessa n. 15-20 minuuttia. Kuuntele hyvää musiikkia ja tee samalla vaikka nopea teeleipätaikina odotellessasi. Siihen uppoaakin mukavasti ylijääneet juustoraasteet..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti