keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Köyhän naisen kalacurry

Rakastan thaimaalaista ruokaa, sen tulisuutta, makuyhdistelmiä ja chilin potkaisua. Uskon että voisin elää kokonaisen kuukauden pelkällä Tom Yum Kung -keitolla ja riisillä. Olen tuonut Bangkokista pussikaupalla mausteita ja maustetahnoja mukanani, eikä asiaa yhtään hillitse se, että siskoni sattuu asumaan siellä nurkilla ja niitä mausteita kulkeutuu myös tuliaisina kaappeihini. Päätin käyttää yhden avatun currytahnapussin, ja sovelsin sen kyljessä olevasta ohjeesta jonkinlaisen kalacurryn. Pakasteseiti sai näytellä pääroolia jättikatkarapujen sijaan, sillä jättikatkaravut ovat sekä kalliita, että hiukan arveluttavia niiden liikapyynnin vuoksi. Aika mukavan lämmittävä curry tästä tuli, vaikka joukkoon olisikin voinut laittaa vielä pienen ison ripauksen chiliä.


Mieto kalacurry (4 annosta)

Keltaista currytahnaa
kookosöljyä
400 ml kookoskermaa
3 pientä perunaa
1 sipuli
10 kirsikkatomaattia
1 paketti pakasteseitiä
6 vihreää parsaa
suolaa
sitruunamehua
3 tl kookospalmusokeria
1,5 dl vettä

Huom. Käytin tähän ohjeeseen mietoa Blue Elephant Yellow Currya n. 60g. Jos thaimaalaisessa currypaketissa lukee Hot, se todennäköisesti myös on tulista, joten lisää vähän kerrallaan. Suomalaiset kaupan "thaicurrytahnat" ovat tuskin ihan samaa tulisuusluokkaa.

Curryn valmistus

1. Laita kattilaan kookosöljy ja anna lämmetä. Lisää joukkoon currytahna ja 4 ruokalusikallista kookoskermaa. Kun seos alkaa tuoksua, voit maistaa tulisuuden ja lisätä tahnaa tarvittaessa.

2. Lisää joukkoon vesi, loput kookoskermat, peruna, sipuli ja kirsikkatomaatit. Anna kiehahtaa ja lisää vettä tarvittaessa.

3. Poista vihreästä parsasta kovat kantapalat ja lisää sitten kattilaan kala ja parsa, kookospalmusokeri ja maun mukaan suolaa. Anna kiehua viisi minuuttia ja lisää sitten hiukan sitruunamehua. Kalakastike olisi ollut tähän parempi vaihtoehto, mutta koska sitä ei ollut, sitruunamehu ja suola toimivat hyvänä korvikkeena.

4. Tarjoa kalacurry jasmiiniriisin kera ja anna ajatusten vaeltaa aurinkoon ja lämpöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti