sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Piristävä pasta

Vapaapäivät ovat lorvimisen ja kahvin keittelyn lisäksi kuin luotuja uusien reseptien testailulle. Lähdin lähikauppaan basilikan ja parmesaanin kruunaama kanapasta mielessäni, mutta koska kaupan basilika oli homeessa ja parmesaani maksoi suunnilleen painonsa verran kultaa, totesin että rucola ja Grana Padano juusto saavat luvan kelvata. Mustapapuspagettia en ollut keitellyt aikaisemmin, ja maku pääsi onneksi yllättämään ihan positiivisesti. Ei tästä kuitenkaan ollut haastajaksi Doves farmin tummalle riisipastalle. Se on yksinkertaisesti taivaallista.


Sitruunainen mustapapupasta (3 pientä annosta)

Marinoitu kana

300 g maustamatonta kanaa
2 rkl jogurttia (ei mitään luirua rasvatonta)
1 rkl sitruunamehua (voi laittaa enemmänkin!)
1 tl kurkumaa
0,5 rkl raastettua inkivääriä
ripaus cayennepippuria
3 pientä valkosipulin kynttä raastettuna
n. 0,5 tl ruususuolaa

Sekoita kaikki ainekset kanan joukkoon ja anna marinoitua ainakin tunnin, mieluiten yön yli.

Kastike

2 keltuaista
Raastettu sitruunan kuori
50 g Grana Padano juustoraastetta
kourallinen silputtua rucolaa
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.

Pasta

100g mustapapuspagettia

Keitä spagetti suolavedessä. Puoli pussia A la eco -sarjan mustapapuspagettia oli aika sopiva annos kahdelle, vähän jäi ylikin. Paista samalla kana voin ja oliiviöljyn sekoituksessa. Kun spagetti on kypsää, nappaa talteen hiukan keitinvettä ja valuta spagetti.

Sekoita kypsän spagetin joukkoon kastike ja hiukan keitinvettä. Nosta lautaselle spagetti, kanat, tuoretta rucolaa, sitruunan viipale ja Grana Padano juustoraastetta.

Nautiskele hartaasti ja keitä hyvät jälkkärikahvit kylkeen. Ja kas näin MacGyverin pastapäivä on pelastettu puuttuvista aineksista huolimatta!

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa, ruokablogi! Plussana vielä gluteenittomat reseptit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jooo! Ajattelin että kun tää mun elämä näköjään pyörii muutenkin ruuan ja syömisen ympärillä, niin luonnollinen jatkumo on tietenkin spämmätä reseptini bittiavaruuteen. :) Gluteeniton leivonta ja ruuanlaitto on onneksi yllättävän helppoa. Se hiivaleipä on vaan paha.. Vaan onnistuin sentäs jo kerran! :D

      Poista