torstai 27. marraskuuta 2014

Lakritsitoffee

Ensimmäinen blogini oli aikoinaan ruokablogi. En osannut sen paremmin kokata kuin ottaa valokuviakaan, joten se innostus lopahti hyvin lyhyeen. Monta vuotta hyvin sekalaisia blogeja kirjoitettuani huomasin, että viihdyn oikeastaan edelleen keittiössä paremmin kuin missään muualla. En osaa vieläkään ottaa täydellisiä kuvia, ja onnistun polttamaan marengit lähes joka kerta. Vehnäpullien ja kakkujen vääntämisestä olen siirtynyt vuosien varrella gluteenittomaan ruuanlaittoon, ja ne iänikuiset nuudelit ja tonnikala ovat vaihtuneet Tikka Masalaksi. En osaa edelleenkään tehdä kunnollista, luontaisesti gluteenitonta hiivaleipää kuin vahingossa, enkä jaksa koskaan noudattaa reseptejä kovin tarkasti. Siitä huolimatta rakastan ruuanlaittoa ja etenkin sitä syömisosuutta enemmän kuin vaikkapa paljailla varpailla kävelemistä ja Orionin tähtikuviota. Ja se on paljon se.

Koska nyt eksyit tänne, haluan jakaa superhelpon lakritsitoffeen ohjeen. Ohjeen bongasin Halon blogista ja taidan soveltaa tätä vielä tulevaisuudessa jonkinlaisiksi raakasuklaatoffeeviritelmiksi. Varokaa vaan, näihin tulee himo!


Lakritsitoffee

1,5 dl neitsytkookosöljyä sulatettuna
1,5 dl lucuma-hedelmäjauhetta
1,5-2 rkl lakritsinjuurijauhetta

ripaus suolaa
halutessasi maun mukaan hunajaa (voi kyllä!)

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja maistele tarviiko suolaa tai hunajaa laittaa lisää. Levitä massa n. 10 x 15cm kippoon ja laita pakastimeen muutamaksi minuutiksi. Leikkaa massa kuutioiksi ja laita takaisin pakastimeen n. 10 minuutiksi. Nämä toffeet ovat parhaimmillaan kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti